اعضای هیات علمی
شبکه های اجتماعی
دسترسی سریع
جوایز و افتخارات
EN
| AR
| FA
معرفی پژوهشکده
گروه های علمی
هیأت علمی و محققین
مرتضی عبدی چاری
محقق رسمی
رحیم کارگر
استادیار
خدامراد سلیمیان ریزی
دانشیار
محمود ملکی راد
استادیار
حسین الهی نژاد
استاد تمام
طرح های پژوهشی
طرح های پژوهشی
طرح های در دست انجام
آثار آماده نشر
طرح های مرتبط با قطب ها
معرفی نشریات
نشریات مهدوی
علمی - پژوهشی
علمی - ترویجی
علمی - تخصصی
آثار و محصولات
آثار و محصولات
کتاب
مقاله
مصاحبه علمی
نشست های علمی
آثار دیجیتال
پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی
>
همایش نظریه انتظار
کرسی ترویجی نقد:
نظریه اختیاری بودن ظهور با رویکرد مثبت در اندیشه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای( مدظله)
سیزدهمین کرسی ترویجی نظریه اختیاری بودن ظهور با رویکرد مثبت در اندیشه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای( مدظله) در روز پنج شنبه 14 آذر ماه سال 98 در مرکز همایش های غدیر ساعت 10 صبح برگزار گردید
در این کرسی ترویجی ارائه دهنده محترم جناب حجت¬الاسلام حسین الهی نژاد ضمن تبریک میلاد با سعادت امام حسن عسکری آروز کردن که انشاءالله از پیروان راستین آن حضرت باشیم گفت: سه بحث درباره ظهور مطرح است شرایط ظهور، علائم ظهور، زمینه سازی ظهور، بحث ما در مورد زمینه¬سازی ظهور می¬باشد برای تبیین بحث یک سری سئوالات مطرح می شود ااول بحث اصل ظهور دوم؛ بحث از ماهیت ظهور که آیا آسمانی است یا زمینی؟ آیا ظهور در آسمان طراحی می شود و در زمین اجراء می شود آیا ظهور به تمام معنا آسمانی است یا به تمام معنا زمینی است چه تعریفی برای زمینه¬سازی ظهور مطرح می¬کنیم. پرسش سومی که مطرح می¬باشد؛ آیا بشر می تواند کارهای انجام دهد که زمینه¬سازی ظهور تلقی شود پرسش چهارم آیا زمینه¬سازی تکلیفی است؟ یعنی دین و حضرات معصومین(ع) ما را به انجام زمینه¬سازی امر کرده¬اند؟ پنجمین سئوال که در باره زمینه¬سازی مطرح می¬شود آیا زمینه برای بشر ممکن است اگر ارتباط است چه ارتباطی، آیا خاص است یا لزومی سئوال ششم آیا خود ظهور، زمان ثابتی دارد یا غیر ثابت، و یا به صورت تلفیقی یعنی هم زمان ثابت دارد و هم زمان غیر ثابت یعنی شناور؟ پرسش هفتم آیا خود زمینه سازی ارتباط با ظهور دارد و آیا این ارتباط لزومی است یا غیر لزومی؟ و آیا زمان ظهور با انجام کارهای خوب و بد به جلو و عقب انداخته می¬شود؟
در ذیل این سئوالات حجت الاسلام الهی¬نژاد در ادامه بحث دو نگرش را مطرح می کنند: 1ـ نگرش وظیفه گرایی مطلق 2ـ نگرش وظیفه گرائی معطوف به ظهور. در نگرش وظیفه گرایی مطلق رابطه بین ظهور زمینه سازی لزومی نیست یعنی در اینجا هیچ رابطه¬ای بین زمینه سازی و ظهور نمی بینیم، صاحبان این نگرش می¬گویند ظهور زمانش ثابت است انجام اعمال صالح انجام اعمال ناصالح ظهور را به جلوه و عقب نمی اندازد. نگرش دوم نگرش وظیفه¬گرایی معطوف به ظهور، که بر اساس این نگرش زمینه¬سازی برای بشر ممکن بوده و زمینه¬سازی برای بشر یک تکلیف می باشد و بشر باید به دنبلا تحصیل ظهور برود. در این نگرش رابطه بین زمینه سازی و ظهور یک رابطه لزومی بوده و ظهور زمانش تلفیقی از ثابت و شناور می¬باشد.
در ادامه ایشان نگرش دوم را به بیانات مقام معظم رهبری (دامت برکاته) مستند کرده که معظم له می-فرماید: ما مي¬توانيم قدم به قدم جامعهی خود و زمان و تاريخ خود را به تاريخ ظهورِ ولیعصـر- صلوات الله و سلامه عليه- نزديک کنيم.(سخنرانی رهبر معظّم انقلاب، 26/9/۱۳۷۶) پس می¬شود زمينهها را فراهم کرد. وقتی چنين زمينههايی إنشاءالله گسترش پيدا کند، زمينهی ظهور حضرت بقيةالله أرواحنا فداه نيز پديد میآيد و مسئلهی مهدويت اين آرزوی ديرين بـشر و مسلمين تحقّق میيابد. (ميلاد حضرت مهدی(ع)، 25/9/1376) در بیانات مقام معظم رهبری از متن «ما می¬توانیم قدم به قدم جامعه¬ی خود...» تحصیلی بودن ظهور و از متن « زمینه¬ی ظهور حضرت بقیه الله نیز پدید می آید...» بی شک از این فرمایشات و بیانات اختیاری بودن ظهور برداشت می¬شود.
امتیاز دهی
پاسخ
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
پربازدیدترین مطالب
مطالب مرتبط
پربازدیدترین مطالب
مطالب مرتبط
خانه
معرفی پژوهشکده
شورای پژوهشکده
گروه های علمی
گروه مهدویت پژوهی
گروه آینده پژوهی دین و دینداری
گروه جریان شناسی مهدویت
اعضای هیئت علمی و محققان
طرح های پژوهشی
طرح های در دست انجام
آثار آماده نشر
طرح های پیشنهادی
طرح های مرتبط با قطب ها
معرفی نشریات مهدوی
علمی-پژوهشی
علمی-ترویجی
علمی-تخصصی
کارکنان
ارتباط با ما
آثار و محصولات
کتاب
مقاله
مصاحبه علمی
نشست های علمی
آثار دیجیتال
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه:
814
آسیب شناسی کارکردهای فرهنگی آموزه مهدویت در جامعه منتظر
درباره ما
ارتباط با ما
پیوندها
قم - خیابان معلم - پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی - پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی
تلفن: 37749972-025
آخرین اخبار
تازه های کتاب
يكشنبه 7 خرداد 1402 15:09:59
خانه
|
بازگشت
|
حريم خصوصي كاربران
|
Guest (PortalGuest)
پژوهشكده مهدويت و آينده پژوهي
مجری سایت :
شرکت سیگما