تحلیل و بررسی:

تحلیل و بررسی مساله توقیت با رویکرد کلامی

تحلیل و بررسی مساله توقیت با رویکرد کلامی مجری حجت الاسلام مجتبی گودرزی عضو هیئت علمی پزوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی که در زمستان سال 1399به چاپ رسید

فرهنگ مهدویت ازجمله فرهنگهای غنی و تعالیم آن از تعالیم موثر در سعادت بشر است. این تعالیم با برخی آیات قرآن کریم و معصومین(ع) تبیین و پشتیبانی میشود. از سوی دیگر گسترش شور و شوق مشتاقان و منتظران در عین این که پدیده‌‌ای مبارک است اما آنان را از دچارشدن به آفت‌ها و آسیبهایی که مانع رشد و بالندگی و چه بسا باعث تخریب مهدویت می‌شود مصون نمی‌دارد. یکی از آسیب‌های مهم در این زمینه، تعیین زمان برای ظهور امام مهدی (عج) و امیدوار ساختن مردم به ظهور ایشان در زمانی معین و مشخص است. این مسأله پیامدهای بسیار خطرناکی در پی دارد. از این رو در روایات‌ متعدد، از تعیین وقت برای ظهور نهی شده است. تحقیق در مساله توقیت به دلیل عدم تبیین جایگاه توقیت در کلام و ارتباط آن با حکمت و علم الهی و اساساً فقدان تحلیل کلامی توقیت و نیز عدم تبیین صحیح مسأله توقیت با عنایت به روایات مأثور و عدم تحلیل روایی با رویکرد کلامی و همچنین وجود سوالات و شبهات مطرح در این بحث، بسیار ضزوزی است.

تاریخ خبر: 1399/12/13 چهارشنبه