اصحاب قلم:

آسیب شناسی تسامح در نقل روایات مهدویت با تاکید بر آثار روایی معاصر

به گزارش خبر نگار ایسکا اولین جلسه اصحاب قلم یکی از آثار پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی با معرفی کتاب آسیب شناسی تسامح در نقل روایات مهدویت با تاکید بر آثار روایی معاصر با مولف بودن حجت الاسلام خدامراد سلیمیان در روز شنبه 13 دی ماه سال 99 در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در تالار کوثر برگزار گردید
در این جلسه حجت الاسلام سلیمیان گفت:بدون تردید‌، اندک‌ دگرگونی در حروف و کلمات فرمايشات پيشوايان معصوم(ع)، فهم مقصود اصلی ايشان را دچار اختلال خواهد‌ کرد و ما را از رسیدن به معنایی درست و پذيرفته، ناکام مـی‌گذارد. ازایـن‌رو، توجه به پدیده‌ تسامح و سهل‌انگاری در نقل دقيق حديث، به عنوان یکی از آسیب‌های مهم، از اهمیت شايانی برخوردار است.اين اهميت سبب شد تا در نوشتاری بدون آنکه به شخص خاصی گمان و يا نسبت تسامح و سهل‌انگاری داده شود با بررسی شماری از روايات مهدوی در پاره‌اي از منابع در دست، پديده سهل‌انگاری در نقل روايات مهدوي بازنمايی شود تا پژوهش‌گران اين گستره با اهتمام هرچه بيشتر به نقل روايات معتبر در اين زمينه بپردازند.حاصل آن بررسی‌ها شد، کتاب "آسيب‌شناسي تسامح در نقل روايات مهدويت با تأکيد بر آثار روايي معاصر".
در اين اثر نگارنده حجت الاسلام والمسلين خدامراد سليميان عضو هيئت علمی پژوهشکده مهدویت و آينده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، کتابی را در 232 صفحه و در سه بخش سامان داده است.
وی در توجيه اين اثر که به سفارش قطب بنيادهای نظری و نظام متقن علوم اسلامی و انسانی، ميز توسعه و توانمدسازی علوم اسلامی، شکل گرفته، می‌گويد: احاديث و آموزه‌های مهدويّت نيز بسان ديگر آموزه‌هاي اسلامی ـ به‌ويژه به جهت جايگاه بلند و نقش ويژه و مؤثرش، ـ همواره در دوره‌های تاريخ خود، دست‌خوش برخی دگرگونی‌ها شده است. به گونه‌ای که هر چه از گاه صدور روايات مهدويت و از زمان زندگی معصومين(ع) دور می‌شويم، بر دامنه اين دگرگونی‌ها افزوده شده است.
بی‌ترديد نگرانی بر پديدآمدن اين تغييرات در نقل روايات و آموزه‌های اين باور، امری خردمندانه می‌نمايد و بی‌توجهی و رواج ساده‌گيری در نقل حديث، پی‌آمدها و آسيب‌هايی جدّی در پی خواهد داشت. از برجسته‌ترين پی‌آمدهای اين سهل‌انگاری، به: چنگ‌زدن مدعيان دروغين به اين روايات، نبود انسجام بايسته ميان روايات همسو، پديدآمدن ناهماهنگی در برخی آموزه‌‌های مهدوی و سرانجام، کم‌شدن اعتقاد و اعتماد به روايات مهدوی، می‌توان، اشاره کرد.
وی تأکيدکرد: بر اين نکته که نگارش‌های هر عصر نماياننده نيازمندی‌ها و انديشه‌ورزی‌های زمانه خويش است، افزود بررسی روايات نقل‌شده و نيز منابع روايی، به‌ويژه نگاشته‌شده در دو سه قرن گذشته، برای بازنمايی دگرگونی‌های احتمالی، ضرورتی بنيادين است که در اين اثر به اجمال به آن پرداخته شده است. و البته اين سرآغازی است بر آثار بهتر و بيشتر.



 
منبع:
عكس هاي مرتبط :

تاریخ خبر: 1399/10/14 يكشنبه
تعداد بازدید کل: 112 تعداد بازدید امروز: 1
 
امتیاز دهی
 
 

نسخه قابل چاپ

پربازدید‌ترین مطالب

مطالب مرتبط

پربازدید‌ترین مطالب

مطالب مرتبط
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 113
قم - خیابان معلم - پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی - پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی
تلفن: 37749972-025
ایتا
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
دوشنبه 7 اسفند 1402 10:35:36
خانه | بازگشت | حريم خصوصي كاربران |
Guest (PortalGuest)

پژوهشكده مهدويت و آينده پژوهي
مجری سایت : شرکت سیگما